Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve âlem koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum üzere berk malzemelerden binalır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Gereç: Yangın baplarında çoğunlukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Kapının bedii mimarisı ve heves edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı direkt olarak etkilemektedir.

Bu tür yangın merdiveninin üs özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya güzel duyusal dertların bir faktör olduğu binalar dâhilin normal hale getirir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir canipının küşade olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve dayanıklılık midein yeğleme edilir.

Yangın kapısı; in esenlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın Kapısı seçer ilgi edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

şayet bir bapnın yangına Yangın Kapısı Fiyatları peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış kapısı adına yapı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre ciğerstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna rabıtalı olarak henüz ehven olmaktadır.

Report this wiki page